Конструкция

С цел персонализиране на пивотната система според личните Ви нужди, Zimmatic предлага здрави части, качествени компоненти, широка гама кули с различни височини, както и модерен, надежден и удобен софтуер за контрол и мониторинг.

Здрава конструкция на въртящата стойка:

Самата стойка се състои от горещо поцинковани стоманени опори с диаметър 6.4 mm и здрави напречници с диаметър 4.8 mm, които формират стабилна основа дори за най-дългите системи.

Уникален колекторен пръстен:

 

Колекторният пръстен на Zimmatic е монтиран външно, което елиминира ограниченията на водния поток за разлика от вътрешните конструкции на други напоителни системи. Целият възел е затворен в корпус от фибростъкло и включва двойни плъзгащи се контакти, осигуряващи непрекъснато захранване на всеки от задвижващите агрегати на кулата.

Точен датчик за преместване:

 

 

Благодарение на прецизно изработеният механичен датчик за преместване на Zimmatic, контролният панел може да отчита точното местоположение на системата спрямо 360˚ кръг. Той дори “помни” мястото на системата в случай на прекъсване на електрозахранването.

Компактна въртяща се стойка:

 

Компактната въртяща стойка дава възможности за модернизация на системата. Бетонният фундамент на системата е с 16 процента по-малък и така се намаляват монтажните разходи. Освен това фундаментът е напълно съвместим и с други по-малки системи. Разработени и изпитани с модерни инженерингови анализи и 3D технология за моделиране, тези въртящи стойки запазват здравината си дори при големи натоварвания.

Тръбопроводи:

Стандартните Zimmatic тръби с дебелина от 3.2 мм предлагат с 15% по-дебели стени от тези на конкурентните фирми, осигурявайки допълнителна здравина и устойчивост на всяка секция.

Предлаганите размери са:

  • 141 mm
  • 168 mm
  • 219 mm
  • 254 mm

Прътови носачи и ферми:

Изключителната V-образна фермова конструкция на Zimmatic разпределя равномерно товара по секцията и осигурява отлична опора и стабилност. Прътовите носачи с ковани глави в анкерния кронщайн повишават здравината и устойчивостта на всяка секция.

  

Стабилизиращи напречници:

Кръстосани напречници свързват всяка секция със следващата кула като поглъщат натоварването на усукване при работа на неравен терен.

Формовани (лети) отвори:

Вместо да залагаме на заварени отвори, които с времето започват да пропускат вода, системите Zimmatic са снабдени с отвори на пръскачките във вид на неразривна част от тръбопровода, с точно изработени резби за осигуряване на водонепропускливост. Формованите отвори на Zimmatic имат гаранция от 20 години.

Едношарнирна връзка между секциите:

Това изключително здраво и универсално съединение придава на системата гъвкавост без ударно натоварване при наклони до 30 процента. Всички компоненти са монтирани отвън, за да се елиминира ограничаването на потока на водата. Възелът функционира като опора между секциите, позволявайки подмяна на муфата и кожуха без кран.

Двойна муфа:

 

 

Двойната муфа е изключително конструктивно нововъведение на Zimmatic и включва вътрешен кожух, осигуряващ здраво, водонепропускливо съединение. Предпазният маншет осигурява надеждна защита за дълга и безпроблемна експлоатация.

Модули за управление на кулите:

 

 

Модули за управление на кулите
Поместени във водоустойчиви корпуси, тези високонадеждни модули за управление поддържат подредбата на машината по време на работа. Стабилизиращите електрически вериги, които предпазват от проблеми в напрежението, съчетани с щателни изпитания водят до резултата, че системите Zimmatic са известни като едни от най-равномерно движещите се в отрасъла.