Челни товарачи URSUS, модели TUR

Компания Ursus е основана във Варшава, Полша през 1893, с помощта на трима инженери и четирима бизнесмени, които за стартов паричен ресурс използват зестрите на дъщерите си.  Отначало започват да произвеждат двигатели, а по-късно товарни автомобили и метални профили по поръчка на Русия.

През 1930 г. поради световната финансова криза фабриката е национализирана от Państwowe Zaklady Inżynieryjne  - полския производител на оръжия и превозни средства. След това тя започва да произвежда военни трактори, танкове и друга тежка военна техника. По време на Втората световна война, PZInz се премества в Германия, а останките й в Полша биват унищожени. След края на войната, фабрика Ursus е възстановена и започва производство на Ursus C-45, копие на немския предвоенен трактор Lanz Bulldog. След 1950 г. фабриката започва да произвежда и трактори с Zetor дизайн.

След  1961 г., в Полша има належаща нужда от трактори, но тракторите, произведени от завода Ursus не отговарят на нуждите на полското земеделие. В резултат на това е подписано двустранно споразумение между Полша и Чехословакия, с което Чехословакия се задължава  да осигурява на фабрика Ursus части, необходими за уголемяване и модернизиране, като в замяна на това, Полша трябвало да доставя на чехословашките фабрики суровини. Целта била да се изгради съвместна индустрия между Полша и Чехословакия с цел производство на трактори, достигащо до  120 000 броя годишно. 
За периода 1960-1980 са конструирани и произведени нови прототипи трактори, както и нови лицензионни трактори с различни мощности.

Решаваща година в историята на компанията е 2011 година, когато фирма Ursus започва партньорство с местния производител на селскостопанска техника - компанията POL-MOT Warfama S.A. От този момент Ursus започва своето динамично развитие. Управителният съвет решава да прехвърли производството на трактори в Люблин и разширява обхвата на произвежданата техника. Така в Люблин през декември 2011 г. официално стартира производството на новото поколение трактор URSUS 11024.

В същото време, компанията започва производството на машини за фолиране на бали, на самотоварещи се ремаркета за бали, които заедно съставляват пълна зелена технологична линия. Така гамата продукти на URSUS вече е разширена и със селскостопанска техника – като тук основният фокус е върху качеството на производство, надеджността и модерния дизайн. Основната идея на компанията е производство на различен инвентар и приспособления с европейско качество и изпълнение, но на полска цена.

Фирма Агроконсулт-Машини ЕООД може да Ви предложи:

Челни товарачи Ursus, модели TUR

  • Лесно товарене и разтоварване на различни материали
  • Бърз монтаж и демонтаж
  • Номинална товаримост: от 500 до 1650 кг.
  • Максимална товаримост: от 1000 до 2150 кг.
  • Височина на повдигане: от 2,8 до 3,9 м.
  • Височина на разтоварване: от 2,4 до 3,4 м.
  • За трактори с мощности от: 35 до 180 к.с.
  • Пълен набор от аксесоари: кофи, вилици, щипки, гребла и др.